The Light Well

The light well of Casa Batlló is a long rectangular space meant to let in natural light into the compact structure, which does not allow for much external facing windows in the inner common areas. Other than the blue tiles, the shape of some of the windows and ventilators are also pretty interesting, as they come together to form a skull. No idea if it is intentional, but looking at the phantom balconies, I highly think it was by design. Makes for a great conversational starter if you live here I think.

Advertisements

8 thoughts

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: